COTNARI Rally Iasi 2018 - Campionatul National de Raliuri DUNLOP - 6-8 septembrie 2018

Pregatiri în toi pentru cel mai asteptat eveniment automobilistic al anului în România

50 de zile au mai rămas până la cel mai așteptat eveniment automobilistic al anului în România.

Cotnari Rally Iași Centenar este penultima etapă din campionatul național și decisivă în ceea ce privește câștigarea titlului. Organizatorii au pregătit mai multe noutăți față de edițiile din anii trecuți. Cotnari Rally Iași a fost desemnat în ultimii 4 ani cel mai bine organizat eveniment automobilistic din România, iar oficalii clubului XS Motorsport vor sa mențină ștacheta ridicată.

„Pregătim raliul. Am început deja campania de promovare a celui mai important eveniment sportiv al anului în Iași. Facem eforturi sa menținem nivelul organizatoric din ultimii ani si sa ramânem raliul numarul 1 în România”, a declarat Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi Centenar.

Editia din acest an a raliului va fi dedicata sarbatorii a 100 de ani de la Unire, iar numele oficial a fost modificat. Pe durata competitiei, vor avea loc mai multe momente care sa aminteasca de Centenar. „Vor fi câteva momente speciale dedicate Centenarului. De asemenea, am modificat putin SuperSpeciala Rapa Galbena, în sensul ca spectatorii aflati pe B-dul Independentei vor avea parte de un plus de spectacol din partea echipajelor aflate în competitie”, a mai spus Dan Codreanu.

Managerul Dan Codreanu se asteapta la un numar mare de echipaje la start, mai ales ca probele pe macadam de la Iasi sunt apreciate de piloti. „Noi am avut si anul trecut record de participare la raliurile pe macadam. Ne asteptam sa avem si mai multe echipaje la start si sa depasim numarul din 2017. Am remarcat ca sunt din ce în ce mai multi participanti din aceasta zona a tarii, ceea ce înseamna ca întrecerea pe care o organizam an de an în luna septembrie promoveaza cu adevarat motorsportul”, a conchis organizatorul Cotnari Rally Iasi Centenar.
În zilele urmatoare, oficalii FRAS vor inspecta probele speciale si locatiile pentru festivitati, comandamentul raliului, parcul service si parcul închis. Cotnari Rally Iasi Centenar va avea loc în perioada 6-8 septembrie.

COTNARI Rally – Iasi este organizat de XS Motorsport, in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Share this post