Cei mai buni de la Cotnari Rally Iasi Centenar! Felicitări!

Iașul îi priește! Simone Tempestini a câștigat Cotnari Rally Iași Centenar și a devenit noul campion național al României

Simone Tempestini și Sergiu Itu au obținut o victorie categorică în Cotnari Rally Iași și și-au asigurat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Cei doi, aflați la bordul unui Citroen C3 R5, același cu care concurează și în World Rally Championship, au avut doar o singură probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziție, super speciala de la Râpa Galbenă, unde victoria i-a revenit lui Vali Porcisteanu.
Pe finalul rundei de la Iași cei doi nu au mai avut emoții după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, aflat pe 2 atât în clasamentul general, cât și în cel de etapă, a abandonat în penultima probă.
Podiumul a fost completat de campionul național en-titre Bogdan Marișca, al cărui copilot a fost de această dată Karoly Borbely, aceștia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo și Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo). Chiar la festivitatatea de premiere din parcul închis s-a produs predarea de ștafetă, de la Bogdan Marișca la Simone Tempestini.
După această etapă, a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, în care au câștigat 42 de puncte, Tempestini și Itu au ajuns să acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcișteanu și Dobre au 146 de puncte.
La final, toți piloții au apreciat ca fiind excelentă calitatea macadamului de la Iași, organizarea raliului fiind din nou una de top, cum rar găsești în România.

COTNARI Rally Iași Centenar a fost organizat de XS Motorsport, în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iași, Hotel Internațional, Ford Iași – ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcției Silvice Iași, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul de Ambulanță, Consiliul Județean, Prefectura Județului Iași.

COTNARI Rally – Iasi este a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Iată principalele reacții după Cotnari Rally Iași Centenar 2018:

Gergo Szabo, ocupantul locului 3 la Cotnari Rally Iași Centenar: „A fost un week-end excelent pentru mine, nu am avut probleme cu mașina. Am mers impecabil de la început până la sfârșit. {i din prima probă până la ultima am avut o luptă tare de tot cu ceilalți piloți. Am dat sută la sută în fiecare secundă și ne-am bucurat de fiecare secundă petrecută pe probele de la Iași. Ne simțim minunat aici, unde aveți cele mai tari probe pe macadam din țară. Felicit organizatorii. Aveți cel mai frumos raliu. Voi reveni mereu cu plăcere la Iași”

Bogdan Marișca, fost campion național, ocupantul locului secund la Cotnari Rally Iași Centenar: „A fost un week-end greu. Am avut o mașină cu probleme, care a fost în week-end-ul trecut la un raliu și a venit cu o garnitură de chiuloasă arsă, nu am mai avut ce să facem. Am fost obligați să luăm startul așa, deși echipa tehnică ne-a recomandat să nu riscăm. Ne-am asumat acest risc. Am mers ezitant la început, după care am prins curaj, am simțit mai bine mașina, ne mulțumeam și cu podiumul, dar am ajuns la un nesperat loc 2 la un moment dat, printr-o conjunctură și îmi pare rău pentru Vali Porcișteanu. Din păcate se întâmplă și astfel de accidente. Felicitări lui Simone Tempestini pentru al treilea titlu al lui, felicitări și copilotului Sergiu Itu pentru primul lui titlu de campion național. Mă bucur pentru acești copii, mai ales pentru că ei ne reprezintă la cel mai înalt nivel în Campionatul Mondial de Raliuri. Sunt convins că vor face treabă bună acolo. Mulțumim organizatorilor pentru cum au arătat probele”.

Simone Tempestini, campion național en-titre, câștigătorul Cotnari Rally Iași Centenar: „Am terminat Raliul Iașului cu o victorie foarte importantă, așa cum ne-am dorit. Am devenit campioni naționali și din cele șase etape desfășurate până acum în Campionatul Național de Raliuri, noi am câștigat cinci. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, suntem bucuroși că am câștigat deja titlul național. E un mod frumos de a le mulțumi tuturor celor care ne-au stat aproape și care ne-au susținut până acum. Urmează să plecăm chiar zilele următoare în Turcia, unde se va desfășura o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Pentru noi este o experiență plăcută și o posibilitate de a vedea nivelul nostru în competiții tari.
Sunt convins că România poate găzdui o etapă de ERC, dar este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie. Sunt unele zone din România, cum este Iașul, unde chiar poți organiza un astfel de raliu”.

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iași: „Sunt mulțumit și fericit pentru că am încheiat cu bine încă o ediție a Cotnari Rally Iași. Din spusele piloților, totul a ieșit foarte bine. Vremea a ținut cu noi. A fost extraordinar ca și temperatură, ca și suprafață de contact la macadam. Noi avem multe planuri și, dacă ni se oferă provocarea, cu siguranță le vom pune în practică. Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor susținătorilor noștri, companiei Cotnari, ATI Motors – dealer Ford, Hotel Internațional, Primăriei Municipiului Iași, tuturor partenerilor noștri logistici, partenerilor media și echipei întregi, de la primul până la ultimul voluntar, care a muncit luni de zile pentru acest eveniment care face cinste Iașului”.

Share this post

No comments

Add yours